Press

Artikel in De Neije Krant van 1 december 2012

Eefje van Moorsel – Polman: “Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken”

Vele dromen er wel eens van, maar slechts weinige is het gegeven. Van je hobby je beroep maken. Zeker in de wereld van de muziek is dit een droom die vaak strand. De in Mill geboren (23 juni 1981) en getogen Eefje Polman is het echter gelukt. Zij is professioneel zangeres. Dat in de band Broadway maar ook heeft ze diverse solo acts waarmee zij door het land trekt.

Het begin

Eefje: “Toen ik elf jaar was ben ik op zangles gegaan. Van mijn ouders had ik ooit een soundmixer gekregen en ik was altijd met de microfoon in de weer. Zingen was mijn lust en mijn leven. Vriendinnetjes gingen op ballet en sportclubs en toen mijn ouders vroegen wat ik wilde doen zei ik dat ik wilde zingen.” Vader tonnie (Polman) nam contact op met een zanglerares in Uden. “Hij zij dat ik nog wel jong was. De jongste leerling bij Liesbeth was toen tweeëntwintig en ik was elf. Liesbeth vroeg of ze wat van me kon horen en mijn vader zette de soundmixer bij de telefoon. Ze hoorde enkele tonen en zei, ja ik wil.” Een weekje later had Eefje haar eerste zangles en dat heeft ze zo’n 11 jaar gedaan.

Soundmixshow

In 1996 stond ze in de Soundmixshow bij Henny Huisman. “Dat was enorm spannend. Ik zag die oproep en melde me aan via een briefje. Daar zong ik een nummer van Celine Dion waarmee ik makkelijk door alle voorrondes kwam en uiteindelijk op TV in de live show.” Als publiekslieveling behaalde ze zelfs de grote finale van deze Soundmixshow.

Na deze finale werd Eefje door diverse mensen benaderd die met haar verder wilde in de muziek. Eefje: “We hadden toen het meeste vertrouwen in Dick Plat, toetsenist van BZN en producer Piet Souer. Uit die samenwerking zijn mooie nummers gekomen, die helaas niets gedaan hebben in de scene. Dat kwam ook omdat ik nog maar zestien was, weinig ervaring had en niet wist hoe ik het op grote podia met veel publiek moest brengen.”

Eigen geluid

Maar sinds die tijd is er veel veranderd. “Ik heb het muzikale talent van mijn vader en de energie en overtuiging van mijn moeder,” vertelt Eefje. “Na school heb ik op een kantoor gewerkt maar ik wilde echt wat in de muziek gaan doen. Een dinertheatershow in Valkenswaard benaderde me en daar heb ik zes jaar fulltime als zangeres gewerkt.” In die tijd ontwikkelde Eefje een eigen geluid, schreef ze haar eigen nummers en bepaalde ze haar koers in de muziek. “Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”

Naast zo’n 60 keer per jaar door heel Nederland op pad met coverband Broadway doet ze ook veel eigen optredens. Dat als solozangeres tijdens huwelijksceremonies, recepties, muziekshows en feesten. Beluister en bekijk Eefje op www.eefje.eu